Snag a Button

Menu Bar

Wednesday, November 30, 2011

Paperonie - Help Me To Vote

Just a random thought, which I hope can be a dream comes true someday.. Am thinking of opening a boutique company that provide wedding invitation and stationary. At the moment, I just doing some freelance work and its doesn't consume my time so much (this month). So instead of doing nothing, slacking around, going mall to mall HAHA, I wanna to explore this :) Earning a living while doing what I love is a dream that I wish to pursue.

This past two months, I have tried my best to looking for a job. I know im kinda selective and too picky. But the first thing come across my mind while im finding a job is.. i wanna love what i do, and do what i love :D And of course find the right environment, people with the right attitude. Because I believe if you find people with the right attitude, half of job is done. I like to talk to you, and you like to talk to me. Skills we can learn and explore more. And experience, for sure we can gain it as time goes by. Thats why find the right people and half job is done, truly believe with that statement :D

Some company ignore and reject me, and some I pass the opportunity to work with them. But by the grace of God, the freelance job keep coming :) So, this crazy thought come across my mind. Am i dare enough to running my own? Am I too young? Do I need more experiences? So while doing some freelance, I wanna try to work on this too :D (Until I find another fulltime job yah).

I have this idea for quite sometimes back then. Because I love to see sweet things and make things sweet. But the laziness and anxiety attack me! I need to start everything from ZERO! Yes ZERO! Designing the card, then finding all the paper material, go to printing shop, layout them nicely and take the picture of it. Last but not least, editing and upload them to advertise. Click here to see beautiful artworks from Martha Stewart. Im a big fan of her!

So.. Paperonie stands for Paper of Anie WAKAKAKA. My friend, Maggie. Help me to choose this name. Poor me, I cant think of other name! Been thinking of these name too: persephone, pearlie. But ended with Paperonie, easy to spell and remember i think. And the tagline is.. Because first impressions always count. Invitation card is the beginning of all the wedding celebration right? First you received the invitation to join their party.

Theres always time for the first time, right? And usually the beginning is always the hardest. So I just want to do my best, give my very best and I want to inspire other through my design :) To God be the glory! Step by step and slow but sure.. Now, please do me some favor. Help me to choose the logo :D
Please help me choose ONE each logo, and why? :) Because im really confused at the moment.. I do have my favorite one, but I wanna see from others people point of view.. Your comment really means alot to me. Thanks in advance :D

18 comments:

Dhieta

No 5, ni. Kesanny mewah gitu. Ga tau kenapa tapi bikin gw inget Ratu Antoinette :D Aristokrat banget tuh. Me love!

viryaniKHO

duh sapa tuh ya jeng ratu antoinette? gw cari di google kluar yg jaman2 dlu gtu ya?? haha

Sylvia Sumitro

Anieee.. Boleh gaa vote 2? hahahaha..
Binguung antara no. 3 ato 5, wkwkwk..
Yg no.5 tuh iya, kesannya wah, tp agak sedikit ribet menurutku, hehe..
Good luck yaaa buat "Paperonie"-nyaa =)

Nonik

ANE I AM SO PROUD OF YOU BIG BIG BIG HUG ^^ kalo ketemu kayaknya gue pingin ngremet lu hahahaha *kidding kagak mungkin lah yaw*

Ni, gue prefer no 3 & 4. No.5, menurut gue big NO NO soale terkesan too splendid & too gimanaaaa gitu. Jujur ya, sbg orang awam yg MISALNYA belon kenal elu en gue mo married, kalo gue liat logo lu yg no.5 gue kemungkinan besar udah keder duluan & ga jadi pesen.... wkwkwkwk. No.3 i like the most, kesannya so simple, tapi juga ramah banget en very welcome gitu :)

GOOD LUCK YA GIRL!!!! I LOVE YA!!

Felisia Devi

I vote no.3 , gak terlalu simple and ga terlalu wah..paling pas menurut ku...

All the best buat bisnis baru nya ani !!

nelotte

for me:

4, and 5 terlalu ribet. Logo bagusnya simple and straight to the point. People see your logo kalo lagi jalan sekilas aja like a glance dah tau that's your logo. Prominent gitu.

Yg ke 3 sih not bad, but masih agak terlalu ribet ya. Mungkin bisa disimplify wkwkwkkw

I prefer 1 and 2. Simple but eye-catching, but I like the fonts style di number 1, with the bird on it. And like the shape of the brown background coz it's unusual shape for a logo.

And yg ke 2, i like the background blue colour pattern, not the chair though.. wkwkwkwk what is it doing there? HAEUHAUEhAE kayak ga nyambung for a company yg produce wedding invitation. Kalo orang pertama kali liat kirain loe jualan furniture AHUEhAUEHAE

So maybe can emerge no. 1 and 2? HAEUhAUEhAUEAE sorry ya banyak blunt inputnya, coz gue juga graphic designer sih HAEUhAUEhAUHEAE

Btw, smakin diliat, smakin nomer 1 yg keliatan paling catchy. What if warnanya direverse? Background jadi biru, tulisan coklat like the second logo. Sorry yah, nambah kerjaan wkkwkwkw

Eunike

wuahh.. good luck with the new business ya nii.. ^^
For me, I prefer 1 or 3, yang 4 & 5 lack of hirarki sih.. and then the no.2 chairnya kurang cocok deh.. hehehe.. yang 1 or 3, somehow I prefer no.1 coz it's simpler and lebih cocok kalo bisnis designny mau general since the no.3 ada a pair of bird itu lebih mengarah ke wedding.. hehehe..

viryaniKHO

girls thanks ya buat votenya :) really appreciate it :D doakan biar saya trs semangat ga males2 lajutin krjaannya ;p

@louisa.. mank kenapa uda keder duluann saa?? haha bahasa luuu dehh

@ci nelly.. WAHAHAH logo no 2 itu aku emang uda kehabisaannnn ide teuing.. uda asal put aja ;p benernya jg tuh chair bs ada coz out of nowhere. makasi loh inputnyaaa.. muwah muah

Robin Wijaya Ng

milih logo no.1 krn simple,lgsg nempel di otak bentuk logonya, walaupun yg no.5 terkesan mewah, tp kyknya lebih suka ke yg no.1 :)
sukses buat perencanaannya,
God bless every decision you take...

cadok

ngg .. dah telat komen, tapi mau ikutan milih ahh .. no 3 lucuu .. gak rame tapi juga gak terlalu simpel. tapi tergantung tipe design elu seh. kan tiap perusahaan punya ciri khas masing-masing, n itu yang perlu ditonjolin. apa tipe design elu simpel, cute, ato elegan, ato apa gitu. nah, itu keliatan dari logonya (as a first impressions). hehe .. just a suggestion doang .. :)

HanShinta

Duh bingungggg ... bagus2 semua. Tapi kalo utk logo, mendingan simple yach. Kayak nike tuh cuman sebeset begitu doank hahaha Jadi, number 1 or 2. Dari 2 itu, I like number 1 tapi not the background color hehehehe Background colornya bagusan yg no. 2 wkwkw *gak ngebantu banget deh gw*

Harmeilia Adiastuti

Dear Anie,

Hey, salam kenal. Aku Anggit. Seneng bgt bisa baca blogmu ;) bagus tulisannya and i just LOVE your design :) pgn banget bisa design like you but ga bisa hehe (tapi pgn juga belajar klo ada yg ngajari hehe)
ikutan nimbrung soal voting yach :)
Suka no. 5: kesannya elegant, royal gala gitoe...tp i agree with ci Nelly, aga ribet. enaknya klo logo emang simple sih, mnrt aq lho...
Jadi, aq setuju sm Shinta hehe. no. 1 tp background color no. 2
Wish u all the best!

Leni Liem

haii ani..
ikutan vote yahh...
gw vote no.1 sehh.. kliatan simple dan menarik..
stuju sehh dg comment ci Nelly, klo font nya dganti coklat dan background nya ganti biru ehehehe sekedar saran sehhh.
tp tetap suka design no.1
Gud luck ani..proud of u ^^

frederika marchitania

cicii Ani... marchi suka nomer 3 nihh.. perpaduan warna yang oke biru and coklat.. juga dikasi swirl2 yang khas banget untuk weddng2 gt..
wuaaahh ditunggu ya karya2 indah selanjutnya ;) Gbu dear ci Ani...

Nonik

Ni, entah kenapa terlintas di benak gue, andai gue cowo, mungkin langsung vote nomernya. Misal: nomer 3 Ni. Titik. Full stop. Period.

Ga pake "gue pilih no x karena blablablaa....Eh nomer ini kayanya bagus tapi kurang begini....nomer itu bagus tapi kurang begitu...jadi mending nomer x aja yah tapi dimodif" hahahahahaha ^o^ LOL. Oh God, U created man & woman so special...

Yaaah ini ga semua cowo gitu seh. ada juga yg mau kasih alasan :)

KeZia Margaret

aniiiiii aku pilih no 3..hahaha..
ga ada alesan yang jelas. cuma pas skali liat aku langsung suka yg no 3..
maklum ni mata orang awam gituu dehhh :p

Mega

Aniii...dah telat blom nih votenya? ^^

Aku suka no.1, simple n gak ribet, kalo logo tuh kan someday buat 'ditaroh' di barang2 kan?

agnespare
This comment has been removed by the author.

Post a Comment

ShareThis